15:30

KFUM Backlura BBK

Referat: Hammarby Basket - KFUM Backlura BBK

Backlura kom till vår hemmaborg, Enskedehallen, med helt annan uppställning än senast. Några hade vi koll på men inte alla. Var även skönt att vara tillbaka i Enskedehallen efter ganska lång tid.
Vi hade en tuff inledning där Backlura fick alldeles för enkelt under vår korg. Redan efter tre minuter tog vi timeout. De hade tagit lika många offensiva returer som vi ska tillåta under en halvlek. Dessutom låg vi under med bortåt nio poäng. Vi fick andas och samla oss. Hittade tillbaka och mötte upp Backluras zon med bra skytte utifrån. Vi hade genom hela matchen bra koll på deras inside men mera problem med deras skytte utifrån och drivar i mitten. Kom närmare och låg under med två efter Q1. Vi foular lite onödigt uppe på deras planhalva vilket gav både personliga foul och tidigt i lagfoul.
Vårt lagförsvar har nu mer och mer hittat sin rätta och vi jobbar fint tillsammans. Ställning 29-29 i halvtid.
Pratar om fortsatt box-out. Ligga på deras skyttar och kliva upp i hjälpförsvaret mot deras drivar i mitten. Tjejerna känner även att vi är starkare orkmässigt och manar på om att pusha och springa.
Tufft spel i andra halvleken där vi stressar lite i några anfall medan Backlura får i sina bollar. De drar ifrån lite och får i en sista trea som ger dem ledning 44-37.
Har en bra början på sista perioden och kommer snabbt närmare. Är med på deras drivar och även i hjälpförsvaret. Stoppar deras anfall flera gånger inne i tresekunders och vänder bra. Några gånger med finns layups och några gånger lugnar vi ner spelet och ställer upp. Gör en riktigt fin sista period som vi vinner med 26-9.
Matchen vinns med 63-53.
Kul med så många av våra supportrar på plats och även den nya generationen uppe i hallen.